Vásárlási Feltételek

 


A Szakál-Met-Al On-Line katalógust (későbbiekben webkatalógus) a Szakál Met-Al Zrt. üzemelteti. A webkatalógus a Szakál-Met-Al Zrt. kínálatában való keresést, és az abból való rendelést támogatja. A webkatalógusban feltüntetett információk, adatok a Szakál-Met-Al Zrt. tulajdonát képezik. A felhasználó a webkatalógust és annak egyes elemeit  nem jelenítheti meg, nem szerpeltetheti nyilvánosan, nem oszthatja meg, vagy használhatja bármely módon nyilvános vagy keresekedelmi célokból. A webkatalógus bármely elemének használata más weboldali, vagy hálózati környezetben mindenféle célból tilos.

A felhasználó teljes körű felelősséggel tartozik minden olyan rendelésért és egyéb tranzakcióért, amelynek során a jelszava felhasználásra került. Erre való tekintettel kérjük, gondoskodjon jelszava megfelelő titokban tartásáról. A felhasználó ezen felelőssége nem áll fenn, ha jelszava saját hibáján kívül került illetéktelen személy(ek)hez.

A Szakál Met-Al Zrt. mindent megtesz azért, hogy az oldalain megjelenő adatok (termékek ára, elérhetősége, leírása, stb.) a lehető legpontosabbak legyenek. Mindazonáltal a vállalat nem vállal felelősséget az esetlegesen előforduló hibákért, különösen:

  • a szolgáltatás leállásából eredő, és/vagy az esetleges üzleti vagy magántermészetű információk elvesztéséből vagy egyéb anyagi veszteségből eredő károkért,
  • az esetlegesen előforduló katalógushibákból, helytelen műszaki információkból eredő károkért,
  • tévesen közölt készlet-adatokból eredő károkért,
  • késedelmes kiszállításból eredő károkért.


Ilyen esetekben a felhasználó elállhat hibás adatokkal közölt termékek megrendelésétől.

Kiszolgálás a különböző telephelyeinkről:
Munkatársunk az Ön a regisztrációjának feldolgozásakor kiválasztja az Önhöz legközelebb található telephelyünket. A továbbiakban ez lesz az Ön alapértelmezett telephelye. Rendeléseit elsősorban ebből a raktárunkból igyekszünk kielégíteni. Amennyiben ez nem lehetséges, a kért áru(ka)t erre a telephelyre szállítjuk, és innen kerülnek kiszállításra Önhöz, vagy itt veheti át személyesen a rendelt alkatrészeket.
Az alapértelmezett telephely bármikor megváltoztatható, de ez nem érinti a már korábban leadott rendeléseinek szállítási útvonalát.
Amennyiben Ön az alapértelmezett telephelytől eltérő telephelyen szeretné átvenni rendeléseit, kérjük vegye fel a kapcsolatot az Ön területileg illetékes Szakál-Met-Al képviselőjével (link).

Áru átvétele:

Amennyiben Ön már vásárlója  a Szakál-Met-Al Zrt.-nek, úgy a webkatalógusban leadott rendeléseknél az árut a megszokott módon fogja megkapni.
Új vásárlóink az alábbi szállítási módok közül választhatnak:
Személyes átvétel a Szakál-Met-Al Zrt. valamely telephelyén.


Szállítási módok:

Cégünk kiszállítóival, adott telephelyünk körzetében a kiszállítás lehet akár díjtalan is, egyéb szálíltási módok esetében kiszámlázáskor kerül meghatározásra.
Cégünk GLS kiszállítás választása esetben egységes szállítási díjat (más módoknál változó a szálíltási költség) számol fel  minden megrenmdelésre, kivétel ez alól ha az Ön részére egy nap több számlát is állítunk ki, akkor a kiszállítás díja csak egyszer kerül felszámolásra. Számlázás előtt van lehetőség kiegészíteni a rendelést, ez esetben egy rendelésnek számít, ha a megjegyzésben feltünteti, hogy egyben szeretné kérni a kiszállítást

A webkatalógusban közölt árak:

A feltüntetett árak minden esetben tartalmazzák az ÁFÁ-t. Amennyiben ön regisztrált vásárlója a Szakál-Met-Al Zrt.-nek, akkor lehetősége van arra, hogy a bejelentkezés után a webkatalógus az Ön aktuális kedvezményeivel csökkentett árat mutassa.

Elállás a rendeléstől:

A felhasználó a webkatalógusban megrendelt árut a kiszállítás megkezdéséig bármikor lemondhatja. A lemondás telefonon vagy a webkatalógus megfelelő menüpontjának használatával tehető meg. A kiszállítás várható időtartamáról a webkatalógus minden esetben tájékoztatást nyújt.
Felhívjuk szíves figyelmét, hogy átvétel után az alkatrészt csak méreteltérésből adódóan cserélünk ki, vagy veszünk vissza 14 munkanapon belül. Ennek feltétele sértetlen gyári csomagolás (doboz, fólia), illetve az alkatrész eredeti állapota. Az áru minőségét és mérethelyességét az átvételkor kérjük ellenőrizze! A típusmódosításokból eredő méretbeli eltéréseket a vásárolt alkatrészeknél beszerelés előtt ellenőrizni kell.

Garanciális feltételek ( kattintson az elolvasásához ) 

A Szakál-Met-Al Zrt. fenntartja a jogot, hogy a felhasználók aktivitásáról információkat gyűjtsön, melyek azonban nem kapcsolhatóak össze a felhasználók által a regisztrációkor megadott egyéb adatokkal, sem más site-ok vagy szolgáltatások igénybevételekor keletkező adatokkal.


Hírlevelek:

A regisztrációval a felhasználó hozzájárul ahhoz, hogy részére a Szakál-Met-Al Zrt. hírlevél-szolgáltatás keretében, emailben rendszeresen információkat küldjön akciós ajánlatairól és új termékeiről. A felhasználó a hírlevél szolgáltatást a későbbiekben bármikor lemondhatja a Hírlevelekben elhelyezett Leíratkozás link url-jét használva.


Fizetési kötelezettség:

Vásárló az áru átvételével kötelezettséget vállal arra, hogy a termék(ek) ellenértékét, az áru átvételekor kapott bizonylaton feltüntetett fizetési határidőben és módon Eladó részére megfizeti. Amennyiben a fizetés nem, vagy nem a megadott határidőre teljesül, úgy Eladó jogosult a késedelem első napjától számított jegybanki alapkamat kétszeresének megfelelő késedelmi kamatot, továbbá a követeléssel kapcsolatos költségeket (pl.: ügyvédi és behajtási költségek) Vásárlóra terhelni.
Szállítólevelek a tárgyévet követő naptári évre nem vihetők át, azokat az áru átvételének évében Eladó a megállapított fizetési határidővel kiszámlázza.


GDPR:

A vásárlók jogosultak személyes adataik kezeléséről, felhasználásáról tájékoztatást kérni a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen. Adatmódosítás, adattörlés: írásban, az alábbi e-mail címre elküldött levélben kérheti fiókja megszüntetését vagy adatai törlését: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.Felhívjuk a figyelmet, hogy vásárlás, számlázás után az Adózásról szóló törvények értelmében adattörlésre öt évre visszamenőleg nincs mód, a visszakereshetőség követelményeinek megfelelően.

Adatkezelési szabályzatunk erre linkre kattintva tekinthető meg.

 

Jogvita:

A szerződésekre a Polgári Törvénykönyv, valamint a fogyasztói szerződésekről szóló 49/2003 (VII.30.) GKM szabályait kell alkalmazni.
Felek megállapodnak abban, hogy jogvita esetén megkísérlik a peren kívüli megegyezést.
A peres eljárásokban, a pertárgy értékétől függően a Pesti Központi Bíróság, vagy a Fővárosi Bíróság illetékes.


Szakal-Met-Al